Przedstawiamy Państwu przepis na pyszne czebureki.
Będziesz zadowolony nie tylko z wyniku, ale także z faktu, że przygotowanie nie zajmie dużo czasu.
Składniki:
1. Mięso i cebulę zmielić maszynką do mięsa, posolić, dodać pieprz, wymieszać i włożyć do lodówki.
2. Połączyć 600 g mąki z wodą mineralną, solą i ugnieść gładkie i elastyczne ciasto.
3. Ciasto rozdzielić na 15 równych części, a następnie rozwałkować na placki o średnicy 20 centymetrów.
4. Wypełnić każdy placek przygotowanym farszem i dobrze skleić brzegi. Za pomocą zwykłego talerza uformować je w odpowiednim kształcie, usuwając nadmiar ciasta. Użyj widelca, aby docisnąć krawędzie czebureka.
5. Na patelni rozgrzać olej roślinny i smażyć czebureki z obu stron, aż się zrumienią.
Takie czebureki są znacznie smaczniejsze niż te ze sklepu.
Smacznego!
Chrupiące bakłażany z pomidorami i kolendrą. Uzależniają do pierwszego kęsa
Przepis na chrupiące i pikantne małosolne ogórki w słoiku
Chrupiące, pachnące wiedeńskie ciasteczka, wspaniałe domowe ciasto. Dzieci będą zachwycone