Ciasto zawsze wychodzi pyszne, puszyste i soczyste, a jego przygotowanie zajmuje bardzo mało czasu.
Do ciasta można dodać jagody i owoce lub inne nadzienia.
Nigdy się nie nudzi i stanie się ulubionym przysmakiem twoich domowników.
Niezbędne składniki:
Przygotowanie pysznego ciasta owocowego krok po kroku:
1. Rozbij jajka do głębokiej miski. Dodaj sól i cukier. Wymieszaj.
2. Podgrzej mleko, aby było ciepłe. Dodaj mleko do mieszanki jajecznej. Wlej olej słonecznikowy. Wszystkie składniki w misce dokładnie wymieszaj.
3. Stopniowo dodawaj mąkę i proszek do pieczenia. Wszystko wymieszaj. Po połączeniu składników otrzymasz rzadkie ciasto.
4. Umyj owoce, obierz i pokrój na małe ćwiartki. Następnie włóż do ciasta, aby je przykryło. Wierzch ciasta można posypać niewielką warstwą cukru.
5. Rozgrzej piekarnik do 180 stopni. Piecz przez 40 minut.
Smacznego!
Przepis na delikatne ciasto „Śnieżny puch”
Przepis na delikatne ciasto „Śnieżny puch”
Przepis na ciasto „Twarogowy domek” bez pieczenia w 15 minut