Przepis na domowe toffi na śmietanie

Toffi — to smak dzieciństwa. Oczywiście, możesz kupić go w sklepie, ale domowe jest o wiele bardziej smaczne i bezpieczne dla zdrowia, ponieważ zawiera wyłącznie naturalne składniki.

Będziesz potrzebować:

  • 220 g śmietany;
  • 220 g cukru;
  • 30 g masła (82%).
  • Zabieramy się za gotowanie:

    1. Najpierw należy przygotować naczynie ze stali nierdzewnej.

    2. W tym naczyniu wymieszaj cukier ze śmietaną i postaw na ogniu. Cały czas mieszaj, aż masa się zagotuje i zgęstnieje.

    3. Następnie gotuj na małym ogniu, mieszając, aż uzyskasz złoty kolor. Czas gotowania nie powinien przekraczać 20-30 minut.

    4. Zdejmij masę z ognia, dodaj do niej masło, wymieszaj, aż się roztopi.

    5. Wlej gotowe toffi do foremek, pozostaw do ostygnięcia.

    6. Kiedy toffi wystygnie, możesz wyłożyć je na talerz.

    Puszyste i pyszne twarogowe pączki bez oleju i drożdży. Gotowanie w piekarniku

    Pyszne danie ziemniaczane w 25 minut

    Biorę mięso mielone, warzywa i gotuję „cukinię na odwrót”