Toffi — to smak dzieciństwa. Oczywiście, możesz kupić go w sklepie, ale domowe jest o wiele bardziej smaczne i bezpieczne dla zdrowia, ponieważ zawiera wyłącznie naturalne składniki.
Będziesz potrzebować:
Zabieramy się za gotowanie:
1. Najpierw należy przygotować naczynie ze stali nierdzewnej.
2. W tym naczyniu wymieszaj cukier ze śmietaną i postaw na ogniu. Cały czas mieszaj, aż masa się zagotuje i zgęstnieje.
3. Następnie gotuj na małym ogniu, mieszając, aż uzyskasz złoty kolor. Czas gotowania nie powinien przekraczać 20-30 minut.
4. Zdejmij masę z ognia, dodaj do niej masło, wymieszaj, aż się roztopi.
5. Wlej gotowe toffi do foremek, pozostaw do ostygnięcia.
6. Kiedy toffi wystygnie, możesz wyłożyć je na talerz.
Puszyste i pyszne twarogowe pączki bez oleju i drożdży. Gotowanie w piekarniku
Pyszne danie ziemniaczane w 25 minut
Biorę mięso mielone, warzywa i gotuję „cukinię na odwrót”