Wystarczy pół godziny na przygotowanie ulubionego ciasta według sprawdzonego przepisu.
Niezbędne składniki:
Jak przygotować ciasto?
1. Ciasto francuskie potnij w paski o szerokości 1 cm. Wyłóż blachę papierem do pieczenia, ułóż pokrojone ciasto.
2. Piecz w piekarniku nagrzanym do 200 C około 9-10 minut.
3. Gotowe paski odstaw do całkowitego ostygnięcia.
4. W międzyczasie przygotowujemy krem. W osobnej głębokiej misce połącz serek z masłem, wlej skondensowane mleko i zmiksuj blenderem na jednolitą masę. Następnie do kremu dodaj rozdrobioną czekoladę i dokładnie wymieszaj.
5. Stół wyłóż kilkoma warstwami folii spożywczej. Folię posmaruj kremem na długości równej upieczonym paskom, a szerokości około 20 cm.
6. Ułóż z pasków rzędy na kremie, wciskając je w krem. Posmaruj je kremem na wierzchu, rozłóż drugą warstwę, ponownie nasmaruj kremem i tak dalej do końca.
7. Teraz podnieś folię za brzegi, zwiń paski z ciasta francuskiego w roladę.
8. Powstałą roladę jeszcze raz owiń kilkoma warstwami folii spożywczej i włóż do lodówki do rana.
9. Gotowe ciasto posyp startą czekoladą.
Przepis na pyszne ciasto z suszonymi śliwkami i orzechami bez pieczenia
Łatwe i szybkie bułeczki z twarogiem na śniadanie! Ciasto bez drożdży w 5 minut