Każdy uwielbia tradycyjne placuszki. Idealnie nadają się na śniadanie lub podwieczorek.
A jeśli dodasz do ciasta mięso mielone, placuszki zastąpią nawet kolację.
Składniki:
Przygotowanie:
1 Zetrzyj lub drobno posiekaj cebulę. Połącz z mięsem mielonym, dodaj sól, pieprz i inne przyprawy.
2 Następnie dodaj kefir i jajko. Dokładnie wymieszaj składniki między sobą.
3 Mąkę przesiej do mięsa mielonego i wszystko dokładnie wymieszaj. Ciasto ma mieć konsystencję podobną do śmietany.
4 Smaż placuszki na dobrze rozgrzanej patelni, aż pojawi się apetyczna skórka.
5 Placuszki z mięsa mielonego można podawać z dowolnymi sosami.
Smacznego!
Puszyste bułeczki ze szczypiorkiem. Doskonały dodatek do zupy lub bulionu
Przepis na niezwykłą pizzę dla prawdziwych fanów sera, gdzie makaron z serem będzie podstawą