Znaki ludowe. Czego nie wolno robić na miejscach spoczynku

Prawdziwe znaki z ludu.

Cmentarz jest jednym z najbardziej tajemniczych i przerażających miejsc dla zwykłego człowieka.

W związku z tym istnieje wiele niepisanych zasad postępowania człowieka na cmentarzu. Wszystkie zostały wielokrotnie potwierdzone przez ludzi z różnych pokoleń.

Czego nie można robić na cmentarzu

Nie odwracaj się.

Kiedy skończysz wszystkie swoje sprawy i już idziesz — w żadnym wypadku nie odwracaj się. Faktem jest, że po trudnym dla Twojej duszy czasie spędzonym na cmentarzu, przednia strona ciała będzie najbardziej podatna na wpływ sił pozaziemskich.

Po zachodzie słońca — nie wchodzić na cmentarz

W czasach starożytnych ludzie rozumieli, że słońce osłabia ciemne siły. Tak więc światło naszej słońca służy nam jako naturalna ochrona.

Do zmarłych z prezentem

Nigdy nie przychodź na cmentarz z pustymi rękami. Zmarli uznają to za brak szacunku dla siebie. Zawsze powinieneś przynieść ze sobą trochę słodyczy i alkoholu, a potem po prostu zostawić na grobie zmarłego.

Nie możesz narzekać na życie

Kiedy przychodzisz porozmawiać ze zmarłym – nigdy nie narzekaj na swoje życie. Takie słowa mogą tylko wkurzyć zmarłego, a on sprawi, że wkrótce spotkasz się z nim w zaświatach. I żadna ochrona nie pomoże.

Lepiej nie upaść

Bądź bardzo ostrożny, gdy idziesz na cmentarz. Jeśli nagle upadniesz – tego samego dnia idź do kościoła na mszę. Tylko w ten sposób można oczyścić duszę z mrocznych mocy.

Po wizycie na cmentarzu – od razu do domu

Jeśli przyjedziesz do kogoś po pogrzebie, przywieziesz śmierć do tego domu. Masz teraz aktywną własną obronę, ponieważ sam niedawno odwiedziłeś cmentarz.

Jednak ludzie, do których przyjechałeś, nie będą gotowi na taki napływ negatywnej energii.

Papuga poprosiła włączyć jej ulubioną piosenkę. Kiedy ptak usłyszał muzykę nie można było go powstrzymać

Jak zaprzyjaźnić się z Chochlikiem, aby Ci pomógł i przyniósł szczęście do domu

Ceny bożonarodzeniowe w restauracji Magdy Gessler bardzo wysokie. Co na to gwiazda „Kulinarnych Rewolucji”