Ziemniaki ugotowane w ten sposób są bardzo pyszne. Świetnie nadają się na lunch lub kolację

Ugotuj ziemniaki według tego przepisu.

Składniki:

  • gotowane ziemniaki – 6-7 szt
  • grzyby – 150 g
  • cebula – 1 szt
  • marchewka – 1 szt
  • koperek
  • bułka tarta – 1/2 szklanki
  • sól i pieprz do smaku
  • granulowany czosnek – 1/2 łyżeczki
  • olej roślinny
  • Przygotowanie:

    1 Pokrój grzyby na małe kawałki.

    2 Usmaż posiekaną cebulę na oleju roślinnym, a następnie dodaj startą marchewkę. Smaż przez kilka minut, następnie dodaj grzyby i smaż przez kolejne 4 minuty.

    3 Ugotowane w mundurkach ziemniaki zetrzyj na dużej tarce.

    4 Połącz ziemniaki, smażone warzywa z pieczarkami, drobno posiekany koperek, granulowany czosnek, sól i pieprz, wymieszaj.

    5 Dodaj tartą bułkę do masy ziemniaczanej, wymieszaj.

    6 Uformuj kotleciki, rozłóż na blasze do pieczenia wyłożonej pergaminem i posmarowanej olejem.

    7 Włóż do piekarnika rozgrzanego do 190 ° C na 20 minut.

    8 Tuż przed zakończeniem czasu gotowania posmaruj kotleciki olejem roślinnym i piecz przez 5 minut.

    9 Kotleciki podawaj ze śmietaną i koperkiem.

    Pyszne ziemniaki po niemiecku dla całej rodziny

    Niezwykle smaczna i pachnąca pieczeń w multicookerze. Prosto, smacznie i zdrowo

    Wspaniałe danie z ziemniaków na patelni. Obfite, smaczne i gotowane w ciągu kilku minut