Ugotuj ziemniaki według tego przepisu.
Składniki:
Przygotowanie:
1 Pokrój grzyby na małe kawałki.
2 Usmaż posiekaną cebulę na oleju roślinnym, a następnie dodaj startą marchewkę. Smaż przez kilka minut, następnie dodaj grzyby i smaż przez kolejne 4 minuty.
3 Ugotowane w mundurkach ziemniaki zetrzyj na dużej tarce.
4 Połącz ziemniaki, smażone warzywa z pieczarkami, drobno posiekany koperek, granulowany czosnek, sól i pieprz, wymieszaj.
5 Dodaj tartą bułkę do masy ziemniaczanej, wymieszaj.
6 Uformuj kotleciki, rozłóż na blasze do pieczenia wyłożonej pergaminem i posmarowanej olejem.
7 Włóż do piekarnika rozgrzanego do 190 ° C na 20 minut.
8 Tuż przed zakończeniem czasu gotowania posmaruj kotleciki olejem roślinnym i piecz przez 5 minut.
9 Kotleciki podawaj ze śmietaną i koperkiem.
Pyszne ziemniaki po niemiecku dla całej rodziny
Niezwykle smaczna i pachnąca pieczeń w multicookerze. Prosto, smacznie i zdrowo
Wspaniałe danie z ziemniaków na patelni. Obfite, smaczne i gotowane w ciągu kilku minut