Słone krakersy z serem. Tylko trzy składniki i żadnych kłopotów

Pyszne i chrupiące ciasteczka.

Znalazłam ten przepis w starym czasopiśmie i od razu zastanowiłam się, co mogę zrobić z 3 składników (w oryginalnym przepisie nie dodano soli).

Wynik bardzo mnie ucieszył, okazało się, że ciasteczka są bardzo smaczne i chrupiące.

Nie trzeba długo zawracać sobie głowy, nie potrzebujesz nawet miksera, wystarczy wymieszać wszystkie składniki w ciągu 5 minut

Składniki

Żółty ser – 10 gram;

Mąka pszenna – 10 gram;

Masło – 10 gram;

Sól — szczypta (opcjonalnie, jeśli ser nie jest bardzo słony).

Przygotowanie:

1. Zetrzyj ser na drobnej tarce.

2. Wymieszaj tarty ser z masłem, mąką, w razie potrzeby dodaj szczyptę soli (jeśli ser nie jest bardzo słony).

Połącz wszystkie składniki w kulkę, nie wyrabiaj ciasta. Owiń ciasto w folię spożywczą i pozostaw w lodówce na 20 minut.

3. Rozwałkuj warstwę o grubości 0,5 cm. Wytnij ciasteczka.

4. Piecz w temperaturze 180 stopni przez 12-15 minut, aż się zarumienią.

Kobiety tych trzech znaków zodiaku często nie mają prawdziwych przyjaciół

Chłopiec czytający bajki sowom wzruszył sieć