Pyszne kruche ciasto bez proszku do pieczenia. Szybki i łatwy przepis

Po pierwsze, przygotowuje się dosłownie w 3 minuty, w jednym naczyniu i jedną łyżką (zrozumieją nas ci, którzy nie lubią zmywać naczyń).

Po drugie, nie koniecznie trzeba od razu coś z niego piec. Możesz go zamrozić, a we właściwym czasie pozostawić na 5 minut w temperaturze pokojowej, odciąć kawałek o pożądanym rozmiarze i zrobić ciasteczka!

Ciasto należy ponownie włożyć do zamrażarki.

Przepis:

  • Należy zmieszać
  • 1 część cukru,
  • 2 części tłuszczu,
  • 3 części mąki,
  • szczyptę soli.
  • Dodać orzechy, suszone owoce, wanilię, cynamon, kakao według twego uznania.

    Składniki:

  • Masło – 100 g,
  • Cukier – 50 g,
  • Mąka pszenna – 150 g,
  • Sól – 1 szczypta.
  • Przygotowanie:

    1 Zmiękczone (niestopione) masło utrzeć z cukrem i szczyptą soli.
    2 Dodać przesianą mąkę i zagnieść ciasto. Następnie rozwałkować warstwę i wykroić ciastka.
    3 Włożyć do rozgrzanego do 180 stopni C piekarnika na 20 minut.

    Smacznego!!!

    Przepis na niezwykłą pizzę dla prawdziwych fanów sera, gdzie makaron z serem będzie podstawą

    Wspaniałe danie z ziemniaków na patelni. Obfite, smaczne i gotowane w ciągu kilku minut

    Ciasteczka na śmietanie w 10 minut! Ten przepis podbija swoją prostotą i doskonałym smakiem