Pyszna i delikatna twarogowa zapiekanka według naszego rodzinnego przepisu

Aby przygotować zapiekankę, weź:

  • 2 jajka;
  • 250 g chudego twarogu;
  • 0,5 szklanki mleka;
  • dwie łyżki kaszy manny;
  • cukier i rodzynki do smaku;
  • 0,5 łyżeczki soli.
  • 1 Najpierw połącz mleko z kaszą manną.

    2 Pozostaw na 10 minut, aż kasza zacznie pęcznieć.

    3 Rodzynki zalej wrzątkiem, zaczekaj, aż zaczną pęcznieć.

    4 Następnie obsusz.

    5 Ubijaj jajka z cukrem, dodaj sól, twaróg i wszystkie inne składniki.

    6 Wszystko dobrze wymieszaj i wyłóż w formę posypaną mąką.

    7 Włóż do rozgrzanego do 200 ° C piekarnika na 40 minut.

    Smacznego!

    Ciasto godne królewskiego stołu. Niesamowite dzięki twarogowi

    Takiej pysznej twarogowej szarlotki jeszcze nikt nie próbował

    Doskonały przepis na twaróg domowy. Tylko 3 składniki i 10 minut czasu