Przepis na delikatne ciasto „Śnieżny puch”

To jest ciasto bez pieczenia, ale jego smak docenią wszyscy! Delikatny, lekki i niesamowicie pyszny deser przypadnie Ci do gustu!

Składniki:

  • 100 g lub 12 szt. krakersa w kształcie kwadratu;
  • 400 ml wody;
  • 2 opakowania galaretki cytrynowej;
  • 1/2 kg miękkiego twarogu;
  • 250 ml tłustej śmietany;
  • 10 g cukru waniliowego;
  • 3 łyżki cukru pudru;
  • 35 g masła;
  • 70 g wiórków kokosowych;
  • 35 g cukru.
  • Proces gotowania krok po kroku:

    1. Wsyp dwa opakowania galaretki do głębokiej miski i zalej wrzącą wodą. Odstaw do wystygnięcia.

    2. Zmiksuj twaróg za pomocą blendera.

    3. Wsyp cukier puder oraz cukier waniliowy do śmietany i ubijaj, aż powstanie sztywna piana.

    4. Dodawaj twaróg po jednej łyżce, nie przestawiając ubijać za pomocą blendera.

    5. Wlej galaretkę do powstałej masy i ponownie ubijaj na jednolitą masę.

    6. Wyłóż formę folią i ułóż krakersy równomiernie jedną warstwą. Rozłóż przygotowaną masę na wierzchu.

    7. Roztop masło na patelni, dodaj cukier, wiórki kokosowe i podsmaż na małym ogniu na złoty kolor. Odstaw do wystygnięcia.

    8. Posyp ciasto i włóż do lodówki na całą noc.

    Przepis na ciasto „Twarogowy domek” bez pieczenia w 15 minut

    Wyśmienity strudel jabłkowy. Cienkie ciasto i soczyste nadzienie

    Miękkie puszyste ciasto z jabłkami lub bananami z patelni