Niezwykle smaczna i pachnąca pieczeń w multicookerze. Prosto, smacznie i zdrowo

Składniki:

  • Mięso (wieprzowina, wołowina, baranina) – 600 g
  • Ziemniaki – 800 g
  • Duża cebula – 1 szt.
  • Marchew – 1 duża lub 2 średnie
  • Masło – 40 g
  • Czosnek – 3-5 ząbków
  • Liść laurowy
  • Sól – 1 łyżeczka
  • Mielony czarny pieprz – 1/3 łyżeczki
  • Papryka – ½ łyżeczki
  • Koperek i seler
  • Jak gotować pieczeń w multicookerze?

    1. Włączamy multicooker w trybie „Smażenie”. Ustawiamy czas na 30 minut. Wkładamy masło do garnka multicookera. Podczas gdy masło się topi, kroimy cebulę w duże półkopka.

    2. Wkładamy cebulę i smażymy, mieszając, przez 10 minut.

    3. Podczas smażenia cebuli kroimy mięso na małe kawałki i wkładamy do cebuli. Wszystko mieszamy i smażymy przez 20 minut. Nie zamykamy pokrywki. Nie zapominajmy czas od czasu mieszać.

    4. Podczas smażenia mięsa grubo kroimy ziemniaki. Następnie wkładamy je do mięsa.

    5. Drobno kroimy koperek i seler i posypiamy ziemniaki.

    6. Następnie kroimy marchewkę. Wkładamy ją do garnka multicookera, dodajemy sól, pieprz i zmiażdżony czosnek. Zalewamy wszystko bulionem lub wodą.

    7. Zamykamy pokrywkę i ustawiamy tryb „Duszenie” na 60 minut. 5 minut przed końcem gotowania dodajemy do pieczeni liść laurowy.

    Nasza pieczeń jest gotowa! Smacznego!

    Tylko Magda Gessler zna sekret gotowania tego dania

    „Ziemniaczki zostaw, ale mięsko zjedz”: Pamiętasz to?

    Wspaniałe danie z ziemniaków na patelni. Obfite, smaczne i gotowane w ciągu kilku minut