Składniki:
Jak gotować pieczeń w multicookerze?
1. Włączamy multicooker w trybie „Smażenie”. Ustawiamy czas na 30 minut. Wkładamy masło do garnka multicookera. Podczas gdy masło się topi, kroimy cebulę w duże półkopka.
2. Wkładamy cebulę i smażymy, mieszając, przez 10 minut.
3. Podczas smażenia cebuli kroimy mięso na małe kawałki i wkładamy do cebuli. Wszystko mieszamy i smażymy przez 20 minut. Nie zamykamy pokrywki. Nie zapominajmy czas od czasu mieszać.
4. Podczas smażenia mięsa grubo kroimy ziemniaki. Następnie wkładamy je do mięsa.
5. Drobno kroimy koperek i seler i posypiamy ziemniaki.
6. Następnie kroimy marchewkę. Wkładamy ją do garnka multicookera, dodajemy sól, pieprz i zmiażdżony czosnek. Zalewamy wszystko bulionem lub wodą.
7. Zamykamy pokrywkę i ustawiamy tryb „Duszenie” na 60 minut. 5 minut przed końcem gotowania dodajemy do pieczeni liść laurowy.
Nasza pieczeń jest gotowa! Smacznego!
Tylko Magda Gessler zna sekret gotowania tego dania
„Ziemniaczki zostaw, ale mięsko zjedz”: Pamiętasz to?
Wspaniałe danie z ziemniaków na patelni. Obfite, smaczne i gotowane w ciągu kilku minut