Moja babcia ze wsi podzieliła się przepisem na tanią przystawkę, którą zawsze podaje latem

W zeszły weekend byliśmy z żoną u babci, a ona podała nam niesamowitą przekąskę.

Moja babcia udostępniła nam przepis. Teraz chcę się nim z tobą podzielić.

Zabieramy się za gotowanie:

1. Ugotuj na twardo trzy jajka.

2. W międzyczasie można przygotować wszystkie inne składniki.

3. Drobno posiekaj koperek. Im więcej koperku, tym smaczniejsza przekąska.

4. Drobno posiekaj szczypiorek.

5. Pokrój dwa duże pomidory w plastry o grubości około 1 centymetra.

6. Ułóż plastry pomidorów na tacę i posyp solą.

7. Ugotowane jajka zetrzyj na tarce z małymi otworami.

8. Wszystkie składniki oprócz pomidorów włóż do jednej miski.

9. Dodaj dwa zmiażdżone ząbki czosnku.

10. Dodaj również dwie łyżki domowego majonezu. Wymieszaj.

11. Wyłóż masę na plastry pomidorów i podawaj.

Smacznego!

Kiedy mam już dość kotletów, biorę mięso mielone, ziemniaki i cebulę i gotuję obiad dla całej rodziny

Gdzie rosną maślaki, kiedy je zbierać i jak gotować

Niezwykłe serniczki. Miękkie, puszyste i pyszne