Należy zwracać uwagę na wygląd.
Kupując banany w sklepie, należy zwracać uwagę na ich wygląd i jakość.
Jest to ważne, ponieważ banany niskiej jakości mogą być toksyczne i niebezpieczne dla zdrowia.
Faktem jest, że wszystkie banany są importowane do nas po potraktowaniu ich pestycydami w krajach tropikalnych.
Pozbawieni skrupułów producenci stosują niebezpieczne chemikalia, które mają silny wpływ na owoce.
Takie banany można rozpoznać po żebrowanym kształcie, lepkiej i błyszczącej skórce, pęknięciach i wgnieceniach.
Nie należy zapominać o brazylijskim pająku bananowym, który jest trujący i żyje na palmach bananowych, składając jaja w skórce lub pęknięciach tego owocu.
Wysokiej jakości banany mają gładką, matową skórkę bez uszkodzeń, opływowy kształt i jasnożółty lub lekko zielonkawy kolor.
Dlatego też, aby nie szkodzić swojemu zdrowiu, przy zakupie bananów należy unikać owoców z uszkodzoną skórką, preferując gładkie i opływowe próbki.
Anturium. Sekrety pielęgnacji roślin w zimnych porach roku
Jak nauczyć się wygrywać kłótnie? Kilka ważnych zasad, które pomogą odnieść sukces
Babciowe od Tuska. Nowa inicjatywa dla pracujących mam. Kiedy rozpocznie się wypłata świadczenia
Przez długi czas mieszkaliśmy z teściami i na początku naprawdę wierzyłam, że to tylko przejściowy…
Często pukała do moich drzwi. Zawsze nieśmiało, jakby przepraszała za sam fakt swojego istnienia. Najpierw…
Pracujemy razem. To brzmi dumnie, kiedy ktoś pyta, czym się zajmujemy. Wspólna firma, wspólne godziny,…
Zawsze byłam tą „rozsądną” córką. Tą, na którą można liczyć. Kiedy mama chorowała, to ja…
Przez całe życie byłam kobietą, która „daje radę”. Tak o mnie mówiono w rodzinie, w…
Przez całe życie powtarzałam sobie, że wszystko da się poukładać, jeśli tylko jest dobra wola.…