Należy zwracać uwagę na wygląd.
Kupując banany w sklepie, należy zwracać uwagę na ich wygląd i jakość.
Jest to ważne, ponieważ banany niskiej jakości mogą być toksyczne i niebezpieczne dla zdrowia.
Faktem jest, że wszystkie banany są importowane do nas po potraktowaniu ich pestycydami w krajach tropikalnych.
Pozbawieni skrupułów producenci stosują niebezpieczne chemikalia, które mają silny wpływ na owoce.
Takie banany można rozpoznać po żebrowanym kształcie, lepkiej i błyszczącej skórce, pęknięciach i wgnieceniach.
Nie należy zapominać o brazylijskim pająku bananowym, który jest trujący i żyje na palmach bananowych, składając jaja w skórce lub pęknięciach tego owocu.
Wysokiej jakości banany mają gładką, matową skórkę bez uszkodzeń, opływowy kształt i jasnożółty lub lekko zielonkawy kolor.
Dlatego też, aby nie szkodzić swojemu zdrowiu, przy zakupie bananów należy unikać owoców z uszkodzoną skórką, preferując gładkie i opływowe próbki.
Anturium. Sekrety pielęgnacji roślin w zimnych porach roku
Jak nauczyć się wygrywać kłótnie? Kilka ważnych zasad, które pomogą odnieść sukces
Babciowe od Tuska. Nowa inicjatywa dla pracujących mam. Kiedy rozpocznie się wypłata świadczenia