Klienci często unikają kupowania ryb z zamrażarki. Wolą żywe okazy lub te schłodzone.
Jednak w rzeczywistości taki produkt nie zawsze jest najlepszej jakości.
Eksperci zauważyli, że dzikie ryby nie są sprzedawane na żywo w sklepach.
Akwaria mają tylko ryby hodowlane i komercyjne. Kupując taki produkt, warto sprawdzić, czy zwierzęta mają wystarczającą ilość tlenu, a woda nie jest mętna.
Eksperci doradzają wybór ryb mrożonych. Najważniejsze, aby była ona odpowiednio odłowiona i przetransportowana, a także przechowywana w odpowiednich warunkach.
Najlepiej jest zamrażać tusze metodą szokową: natychmiast po złowieniu w temperaturze -42 stopnie. W tym przypadku smak zostaje zachowany.
Prawie wszystkie schłodzone ryby są wytwarzane z mrożonych ryb. Eksperci zalecają kupowanie mrożonych ryb, ale należy zwrócić uwagę na temperaturę przechowywania. Nie powinna być wyższa niż -18 stopni.
Lepiej jest wybrać ten, który został zamrożony w morzu. Jeśli producent stosuje tę technologię, zostanie to wskazane na etykiecie. Zwróć uwagę na oczy: nie powinny być mętnoszare, ale przezroczyste, wyjaśniają eksperci.
W grudniu 2023 roku cztery znaki zodiaku będą miały miłe niespodzianki i spełnią się ich życzenia
Dlaczego nie należy zostawiać klucza w zamku drzwi. Znaki i przesądy
Pies ratuje swojego kociego przyjaciela, który wpadł do kopalni
Przez długi czas mieszkaliśmy z teściami i na początku naprawdę wierzyłam, że to tylko przejściowy…
Często pukała do moich drzwi. Zawsze nieśmiało, jakby przepraszała za sam fakt swojego istnienia. Najpierw…
Pracujemy razem. To brzmi dumnie, kiedy ktoś pyta, czym się zajmujemy. Wspólna firma, wspólne godziny,…
Zawsze byłam tą „rozsądną” córką. Tą, na którą można liczyć. Kiedy mama chorowała, to ja…
Przez całe życie byłam kobietą, która „daje radę”. Tak o mnie mówiono w rodzinie, w…
Przez całe życie powtarzałam sobie, że wszystko da się poukładać, jeśli tylko jest dobra wola.…