Przepis jest bardzo łatwy, a ciasto — wyrafinowane i szlachetne.
Ma super delikatny smak — palce lizać.
Będziesz potrzebować następujących składników:
Do przygotowania nadzienia będziesz potrzebować:
Zabieramy się za gotowanie:
1. Wkładamy miękkie masło do miski, dodajemy mąkę z sodą, następnie dodajemy cukier. Masę należy ręcznie mieszać, aż powstaną luźne okruchy ciasta.
2. Do przygotowania nadzienia połączamy wszystkie składniki i ubijamy, następnie dodajemy rodzynki lub inne dodatki.
3. Połowę ciasta rozprowadzamy w formie, posmarowanej tłuszczem, na ciasto wykładamy warstwę nadzienia, resztę ciasta należy zetrzeć na tarce z dużymi otworami i równomiernie rozprowadzić. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 st. na ok. 40 min.
4. Gdy ciasto się zarumieni, będzie gotowe.
5. Wyjąć z formy dopiero po schłodzeniu.
Smacznego!
Przaśne ciasto na pierożki na kefirze. Nic bardziej delikatnego nie jadłeś
Pyszne kruche ciasto bez proszku do pieczenia. Szybki i łatwy przepis
Delikatne ciasto śmietanowe do herbaty. Pyszne, az palce lizac