Ciasto godne królewskiego stołu. Niesamowite dzięki twarogowi

Przepis jest bardzo łatwy, a ciasto — wyrafinowane i szlachetne.

Ma super delikatny smak — palce lizać.

Będziesz potrzebować następujących składników:

  • 1 szklankę cukru
  • 2 szklanki mąki pszennej;
  • 150 g masła;
  • 1 łyżeczkę sody lub proszku do pieczenia;
  • Do przygotowania nadzienia będziesz potrzebować:

  • 5 jaj;
  • 400 gramów chudego twarogu;
  • 1 szklanki cukru.
  • Można dodać rodzynki, wanilię, kandyzowane owoce, ciasto będzie smakowało jeszcze lepiej.
  • Zabieramy się za gotowanie:

    1. Wkładamy miękkie masło do miski, dodajemy mąkę z sodą, następnie dodajemy cukier. Masę należy ręcznie mieszać, aż powstaną luźne okruchy ciasta.

    2. Do przygotowania nadzienia połączamy wszystkie składniki i ubijamy, następnie dodajemy rodzynki lub inne dodatki.

    3. Połowę ciasta rozprowadzamy w formie, posmarowanej tłuszczem, na ciasto wykładamy warstwę nadzienia, resztę ciasta należy zetrzeć na tarce z dużymi otworami i równomiernie rozprowadzić. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 st. na ok. 40 min.

    4. Gdy ciasto się zarumieni, będzie gotowe.

    5. Wyjąć z formy dopiero po schłodzeniu.

    Smacznego!

    Przaśne ciasto na pierożki na kefirze. Nic bardziej delikatnego nie jadłeś

    Pyszne kruche ciasto bez proszku do pieczenia. Szybki i łatwy przepis

    Delikatne ciasto śmietanowe do herbaty. Pyszne, az palce lizac