Smażę ryby na pergaminie, jak Japończycy

Niezwykły przepis podpatrzyliśmy u Japończyków, którzy są uznanymi mistrzami kuchni. Rybę smażymy bezpośrednio na pergaminie: nie przypala się i wychodzi bardzo smaczna.

Ta metoda gotowania ma jednocześnie kilka zalet. Jeśli smażymy rybę na pergaminie, nie przykleja się i zachowuje kształt.

Sekret polega na tym, że mąkę zamieniamy na skrobię, co natychmiast usuwa główną przyczynę zgagi. Ponadto olej nie dymi.

Najlepiej jest eksperymentować z pyszną czerwoną rybą. Pokrój na duże kawałki i obtocz w skrobi z obu stron. Wytnij krąg pergaminu, nieco większy niż średnica patelni.

Poczekaj, aż patelnia się rozgrzeje. Delikatnie rozłóż rybę i natychmiast pokrój masło, rozprowadzając je między kawałkami ryby.

Posyp czarnym pieprzem — możesz dodać swoje ulubione przyprawy. Ryby smażymy na maksymalnym ogniu na złoty kolor z obu stron. Nie wymaga to dużo czasu, po 15 minutach możesz już zaprosić wszystkich do stołu.

W oryginalnym artykule można obejrzeć film ze szczegółami i odpowiedziami.

Chłopaki poszli na ryby, ale zamiast ryb złapali porzucone kocięta

Przepis na pyszną domową „Nutellę” w 5 minut

Ciasto domowe na bułeczki