Możesz przygotować tę sałatkę dla ukochanej osoby. Przecież jest ona bardzo sycąca i smaczna!
Niezbędne składniki:
Zabieramy się za gotowanie:
1 Przede wszystkim ugotuj jajka i ziemniaki, a następnie ostudź i obierz.
2 Podczas gotowania ziemniaków i jajek możesz drobno posiekać cebulę i zeszklić na oleju.
3 Pieczarki pokroić w cienkie plasterki i dodać do cebuli. Kiedy wycieknie płyn, dodaj soli i pieprzu do smaku.
4 Lekko obsmaż pieczarki, a następnie zdejmij z ognia i odstaw do ostygnięcia. Możesz przenieść je na ręcznik papierowy, aby usunąć nadmiar oleju.
5 Mięso pokroić w drobną kostkę, ziemniaki i jajka zetrzeć na grubej tarce, a ser na drobnej.
6 Aby nadać kształtu sałatce, potrzebny będzie regulowany pierścień do pieczenia, spód i ścianki, którego należy wyścielić folią.
7 Nasmaruj spód formy majonezem i ułóż warstwy:
8 Pierwszą warstwą będą ziemniaki. Dodaj soli i posmaruj majonezem.
9 Po ziemniakach następuje mięso, które również należy posmarować majonezem.
10 Trzecią warstwę ułóż z pieczarek, cebuli i jajek. Dodaj soli i posmaruj majonezem.
11 Na wierzchu ułóż ser i posmaruj majonezem.
12 Sałatkę włóż do lodówki na 60 minut. Następnie zdejmij pierścień i folię, sałatkę udekoruj plasterkami pomidora i koperkiem.
Nowy, szybki przepis na sałatkę z kapusty. Ciekawe połączenie zwykłych produktów
Świeża i lekka sałatka z młodych cukinii
Prosta sałatka na każdy dzień z rzodkiewką, ogórkiem i jabłkiem