Przepis na pyszną adżykę na zimno bez gotowania

Doskonały przepis, który pomoże Ci przygotować pyszną adżykę bez gotowania.

Koniecznie spróbuj, a zobaczysz, o ile przygotowanie w ten sposób jest łatwiejsze i szybsze!

Niezbędne składniki:

  • 4 kg pomidorów;
  • 1,5 kg słodkiej papryki;
  • 3 papryczki chili;
  • 200 g czosnku;
  • 200 ml octu (9%);
  • 2 łyżki soli.
  • Zabieramy się za gotowanie:

    1 Najpierw umyj pomidory, osusz je, a następnie pokrój na kawałki.

    2 Wydrąż nasiona i usuń ogonki z papryki. Obierz ząbki czosnku.

    3 Wszystkie warzywa zmiel maszynką do mięsa, a następnie wlej ocet i dodaj soli. Dokładnie wymieszaj i odstaw na 60 minut.

    4 Po godzinie ponownie wymieszaj i rozłóż w czyste i suche słoiki.

    5 Przechowywać adżykę w chłodnym miejscu.

    PRZEPISY Dżem morelowo-pomarańczowy. Nowy wymiar dżemu z moreli

    Dżem jagodowy w pięć minut. Zachowujemy wszystkie witaminy i aromat

    Przepis na chrupiące i pikantne małosolne ogórki w słoiku