Doskonały przepis, który pomoże Ci przygotować pyszną adżykę bez gotowania.
Koniecznie spróbuj, a zobaczysz, o ile przygotowanie w ten sposób jest łatwiejsze i szybsze!
Niezbędne składniki:
Zabieramy się za gotowanie:
1 Najpierw umyj pomidory, osusz je, a następnie pokrój na kawałki.
2 Wydrąż nasiona i usuń ogonki z papryki. Obierz ząbki czosnku.
3 Wszystkie warzywa zmiel maszynką do mięsa, a następnie wlej ocet i dodaj soli. Dokładnie wymieszaj i odstaw na 60 minut.
4 Po godzinie ponownie wymieszaj i rozłóż w czyste i suche słoiki.
5 Przechowywać adżykę w chłodnym miejscu.
PRZEPISY Dżem morelowo-pomarańczowy. Nowy wymiar dżemu z moreli
Dżem jagodowy w pięć minut. Zachowujemy wszystkie witaminy i aromat