Jak uzyskać dojrzałe awokado w ciągu 10 minut. Prosty i naturalny sposób

Te wskazówki pomogą przyspieszyć dojrzewanie awokado!

Awokado dojrzewa w domu, więc możesz go używać, gdy stanie się miękki.

Najlepiej kupować twarde, a w domu stosować następujących metod w celu szybkiego i naturalnego dojrzewania.

Najszybszym sposobem dojrzewania awokado jest umieszczenie go w dużej papierowej torbie z innym owocem uwalniającym etylen i całkowicie zamknąć to opakowanie.

Jabłka i banany są z tego dobrze znane, ale są też inne owoce, które wytwarzają etylen. Możesz umieścić awokado z morelami, nektarynkami, śliwkami, gruszkami, mango i melonem.

Nigdy nie przechowuj awokado w lodówce przez długi czas, w przeciwnym razie dojrzewanie będzie wymagało dużo czasu, a awokado może się zepsuć.

Jeszcze jeden life hack dla dojrzałości. Istnieją zalecenia dotyczące używania kuchenki mikrofalowej do dojrzewania awokado. Każdy zainteresowany zdrowiem może powiedzieć, że to nie jest dobry pomysł.

Szybkie ogrzewanie kwasów tłuszczowych w owocach za pomocą mikrofal może zmienić ich strukturę.

Jednakże, jeśli jesteś w pośpiechu tak, że nie można czekać nawet pół godziny, aby zacząć cieszyć się z pysznego awokado, zaleca się następujący sposób.

Jak uzyskać dojrzałe awokado w 10 minut

1. Rozgrzej piekarnik do 90 °C.

2. Zawiń awokado w folię i połóż na blasze do pieczenia.

3. Rozgrzewaj przez 10 minut.

I oto już dojrzałe i pyszne awokado!

Wszyscy uwielbiają przedstawicieli tych trzech znaków zodiaku

Chłopak rzucił wszystko i podróżuje po świecie, nie zapominając powiadomić mamę, że jest w porządku