Pączki z mleka skondensowanego. To bardzo szybki i prosty przepis

Oto przepis na pyszne smakołyki na rodzinne przyjęcie herbaciane.

Takie pączki znikają ze stołu w mgnieniu oka. Są bardzo łatwe i szybkie w przygotowaniu. Pachnące, delikatne, słodkie i bardzo smaczne. Zapisz sobie przepis, gotuj i ciesz się z pysznej potrawy.

Składniki:

2 jaja

190 g skondensowanego mleka

szczypta soli

300 gr mąki

1 łyżeczka proszku do pieczenia

Rozpoczynamy proces:

1. Przede wszystkim w oddzielnym pojemniku wymieszaj jajka, mleko skondensowane i szczyptę soli. Za pomocą miksera ubij wszystko.

2. W innym pojemniku łączymy mąkę i proszek do pieczenia. Mieszamy i przesiewamy tę mieszaninę. Zagnieść ciasto.

3. Następnie tworzymy kulki. Ich rozmiar powinien być w przybliżeniu rozmiaru orzecha włoskiego.

4. Następnie przykryj ręcznikiem i daj im trochę czasu na odpoczynek.

5. Teraz w rondlu rozgrzej dużo oleju. Powinna przynajmniej w połowie pokryć pączki.

6. Zanurzamy w nim pączki i smażymy ze wszystkich stron.

7. Następnie przenieś na ręczniki papierowe, aby usunąć nadmiar oleju.

8. Podajemy do stołu, posypując cukrem pudrem.

Smacznego!

Słone krakersy z serem. Tylko trzy składniki i żadnych kłopotów

Kilka sposobów na używanie obieraczki do warzyw. Od dziś jej używanie będę zupełnie inaczej