Oto przepis na pyszne smakołyki na rodzinne przyjęcie herbaciane.
Takie pączki znikają ze stołu w mgnieniu oka. Są bardzo łatwe i szybkie w przygotowaniu. Pachnące, delikatne, słodkie i bardzo smaczne. Zapisz sobie przepis, gotuj i ciesz się z pysznej potrawy.
Składniki:
2 jaja
190 g skondensowanego mleka
szczypta soli
300 gr mąki
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Rozpoczynamy proces:
1. Przede wszystkim w oddzielnym pojemniku wymieszaj jajka, mleko skondensowane i szczyptę soli. Za pomocą miksera ubij wszystko.
2. W innym pojemniku łączymy mąkę i proszek do pieczenia. Mieszamy i przesiewamy tę mieszaninę. Zagnieść ciasto.
3. Następnie tworzymy kulki. Ich rozmiar powinien być w przybliżeniu rozmiaru orzecha włoskiego.
4. Następnie przykryj ręcznikiem i daj im trochę czasu na odpoczynek.
5. Teraz w rondlu rozgrzej dużo oleju. Powinna przynajmniej w połowie pokryć pączki.
6. Zanurzamy w nim pączki i smażymy ze wszystkich stron.
7. Następnie przenieś na ręczniki papierowe, aby usunąć nadmiar oleju.
8. Podajemy do stołu, posypując cukrem pudrem.
Smacznego!
Słone krakersy z serem. Tylko trzy składniki i żadnych kłopotów
Kilka sposobów na używanie obieraczki do warzyw. Od dziś jej używanie będę zupełnie inaczej