Pyszne i chrupiące ciasteczka.
Znalazłam ten przepis w starym czasopiśmie i od razu zastanowiłam się, co mogę zrobić z 3 składników (w oryginalnym przepisie nie dodano soli).
Wynik bardzo mnie ucieszył, okazało się, że ciasteczka są bardzo smaczne i chrupiące.
Nie trzeba długo zawracać sobie głowy, nie potrzebujesz nawet miksera, wystarczy wymieszać wszystkie składniki w ciągu 5 minut
Składniki
Żółty ser – 10 gram;
Mąka pszenna – 10 gram;
Masło – 10 gram;
Sól — szczypta (opcjonalnie, jeśli ser nie jest bardzo słony).
Przygotowanie:
1. Zetrzyj ser na drobnej tarce.
2. Wymieszaj tarty ser z masłem, mąką, w razie potrzeby dodaj szczyptę soli (jeśli ser nie jest bardzo słony).
Połącz wszystkie składniki w kulkę, nie wyrabiaj ciasta. Owiń ciasto w folię spożywczą i pozostaw w lodówce na 20 minut.
3. Rozwałkuj warstwę o grubości 0,5 cm. Wytnij ciasteczka.
4. Piecz w temperaturze 180 stopni przez 12-15 minut, aż się zarumienią.
Kobiety tych trzech znaków zodiaku często nie mają prawdziwych przyjaciół