Okazuje się, że jest wyjątkowo smaczny i pachnący. Jest bardzo soczysty, łagodny i wiosenny.
Składniki:
• pół młodej kapusty
• 1 marchewka
• 1 pęczek koperku
• 400 g pieczarek
• 3 łyżki kukurydzy w puszce
• szczepiorek
• sól, pieprz do smaku
• 3 łyżki stołowe śmietany
• 1 łyżeczka musztardy
Zaczynamy gotować
Rozdrabniamy na małe kawałki kapustę i kładziemy do miski
Obraną marchewkę przetartą na tarce dodajemy do kapusty.
Grzyby kroimy na małe kawałki. Umieszcamy na podgrzewaną patelnę i smażmy na dużym ogniu do różowego. Następnie zmniejszamy ogień i smażymy przez 3-4 minuty. Sól i pieprz do smaku. Wszystko dobrze wymieszamy i przenosimy do miski do ostygnięcia.
Szczepiorek i koperek kroimy na małe kawałki.
W miskę do warzyw dodajemy kukurydzę w puszkach, kruszony koperek i szczepiorek.Do tego również dodajemy grzyby, sól i pieprz do smaku.
W misce wymieszamy śmietanę i musztardę, a następnie tym sosem doprawiamy sałatkę. Ponownie wszystko dobrze wymieszamy i podajemy do stołu.
Smacznego!