Nowy, szybki przepis na sałatkę z kapusty. Ciekawe połączenie zwykłych produktów

Okazuje się, że jest wyjątkowo smaczny i pachnący. Jest bardzo soczysty, łagodny i wiosenny.

Składniki:

• pół młodej kapusty

• 1 marchewka

• 1 pęczek koperku

• 400 g pieczarek

• 3 łyżki kukurydzy w puszce

• szczepiorek

• sól, pieprz do smaku

• 3 łyżki stołowe śmietany

• 1 łyżeczka musztardy

Zaczynamy gotować

Rozdrabniamy na małe kawałki kapustę i kładziemy do miski

Obraną marchewkę przetartą na tarce dodajemy do kapusty.

Grzyby kroimy na małe kawałki. Umieszcamy na podgrzewaną patelnę i smażmy na dużym ogniu do różowego. Następnie zmniejszamy ogień i smażymy przez 3-4 minuty. Sól i pieprz do smaku. Wszystko dobrze wymieszamy i przenosimy do miski do ostygnięcia.

Szczepiorek i koperek kroimy na małe kawałki.

W miskę do warzyw dodajemy kukurydzę w puszkach, kruszony koperek i szczepiorek.Do tego również dodajemy grzyby, sól i pieprz do smaku.

W misce wymieszamy śmietanę i musztardę, a następnie tym sosem doprawiamy sałatkę. Ponownie wszystko dobrze wymieszamy i podajemy do stołu.

Smacznego!