Których bananów w sklepie należy unikać. Nie każda gospodyni domowa wie

Należy zwracać uwagę na wygląd.

Kupując banany w sklepie, należy zwracać uwagę na ich wygląd i jakość.

Jest to ważne, ponieważ banany niskiej jakości mogą być toksyczne i niebezpieczne dla zdrowia.

Faktem jest, że wszystkie banany są importowane do nas po potraktowaniu ich pestycydami w krajach tropikalnych.

Pozbawieni skrupułów producenci stosują niebezpieczne chemikalia, które mają silny wpływ na owoce.

Takie banany można rozpoznać po żebrowanym kształcie, lepkiej i błyszczącej skórce, pęknięciach i wgnieceniach.

Nie należy zapominać o brazylijskim pająku bananowym, który jest trujący i żyje na palmach bananowych, składając jaja w skórce lub pęknięciach tego owocu.

Wysokiej jakości banany mają gładką, matową skórkę bez uszkodzeń, opływowy kształt i jasnożółty lub lekko zielonkawy kolor.

Dlatego też, aby nie szkodzić swojemu zdrowiu, przy zakupie bananów należy unikać owoców z uszkodzoną skórką, preferując gładkie i opływowe próbki.

Anturium. Sekrety pielęgnacji roślin w zimnych porach roku

Jak nauczyć się wygrywać kłótnie? Kilka ważnych zasad, które pomogą odnieść sukces

Babciowe od Tuska. Nowa inicjatywa dla pracujących mam. Kiedy rozpocznie się wypłata świadczenia